CNC draaien

Bent u op zoek naar een metaalbewerkingsbedrijf dat is gespecialiseerd in CNC draaien? Wij van Laveno metaalbewerking zijn er in dat geval voor u. Van eerste tekening tot eindproduct: wij helpen u met de realisatie van al uw metalen en kunststof onderdelen op maat. Met dank aan onze hoogwaardige CNC draaiapparatuur kunt u rekenen op uiterste nauwkeurigheid. Precies wat u nastreeft wanneer u zoekt naar een specialist in CNC draaien. Bent u benieuwd naar de precieze mogelijkheden? Neem dan gauw vrijblijvend contact met ons op. U kunt bellen naar 0527-246810 of een e-mail sturen naar info@laveno.nl.

De meerwaarde van CNC draaien

Of het nu gaat om machinebouw, defensiematerialen, de medische wereld of andere belangrijke industrieën: een kleine miscalculatie bij de productie van kleine onderdelen kan verstrekkende gevolgen hebben. Daarom laten we dit liever niet over aan mensenhanden, maar aan de computer. CNC staat voor Computer Numerical Control en is het best te omschrijven als een computergestuurde verspaningstechniek, waarbij het te bewerken materiaal roteert, terwijl de machine ondertussen materiaal wegneemt.

De gewenste afmetingen van het eindproduct worden hierbij ingevoerd in de computer, die de CNC draaibank aanstuurt. Het materiaal kan hiermee tot op een haar nauwkeurig worden bewerkt. De instellingen worden opgeslagen in het zogeheten CAM-systeem en kunnen opnieuw worden gebruikt. Op deze manier kunnen met CNC draaien onderdelen zeer precies worden gekopieerd.

4 verschillende CNC draaimachines

Om aan alle vraag voor CNC draaien te kunnen voldoen, zowel in aantallen als soorten en maten bewerkingen, beschikken we bij Laveno over vier CNC draaibanken. Drie daarvan zijn geschikt voor het vervaardigen van producten met een maximale doorsnee van 300 mm, met 1000 mm tussen de centers. De vierde CNC draaibank is geschikt voor dezelfde doorsnee, maar met 1100 mm tussen de centers en een maximale spildoorsteek van 65 mm.

CNC draaien of frezen?

Naast CNC draaien is ook CNC frezen een bekende computergestuurde verspaningstechniek. Ook dat is bij ons mogelijk: we beschikken over drie CNC freesmachines. CNC draaien maakt het mogelijk om ronde en buisvormige onderdelen te vervaardigen uit een groter stuk materiaal. Met CNC frezen worden onder meer armen, klemmen en riemschijven gemaakt. Dit is dus een wezenlijk andere verspaningstechniek. Vraagt u zich wat wat voor u het meest geschikt is? Vraag het ons gerust.

CNC draaien

Wij gaan graag voor u aan de slag!

Wilt u ook onderdelen laten CNC draaien? Neem dan vandaag nog contact op door te bellen naar 0527-246810 of een e-mail sturen naar info@laveno.nl. Ook wanneer u baat heeft bij een andere vorm van metaal- of kunststofbewerking denken we graag met u mee wat we voor u kunnen betekenen. Immers: of het nu gaat om CNC draaien, CNC verspaning, frezen, constrcutiewerk, of constructielassen: Laveno is dé specialist op het vlak van metaal- en kunststofbewerking.