CNC verspaning

Op zoek naar een specialist in CNC verspaning? Wij van Laveno Metaalbewerking beschikken over drie CNC-gestuurde freesbanken en vier CNC-draaibanken. Eén daarvan beschikt bovendien over aangedreven gereedschappen en een Y-as. Hiermee vervaardigen we kleine tot middelgrote metalen maar ook kunststof onderdelen. Wij frezen en draaien zowel enkele stuks als seriematig. Door onze flexibiliteit en het ruime machine-aanbod kunnen wij uw benodigde producten snel leveren.

Wilt u gebruikmaken van onze mogelijkheden op het gebied van CNC verspaning? Uw gewenste onderdelen op maat laten frezen of draaien? Neem dan vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 0527-246810 of een e-mail sturen naar info@laveno.nl. Informeren naar de mogelijkheden is vanzelfsprekend altijd geheel vrijblijvend.

Wat we doen bij CNC verspaning

CNC verspaning is de verzamelterm voor de metaalbewerkingstechnieken CNC frezen en CNC draaien. Verspaning staat voor het bewerken van materiaal door er op gecontroleerde wijze stukjes – spanen – van te verwijderen. Er is dus een grondstof, een stuk metaal, waarvan door een machine materiaal afgenomen wordt. Hierdoor wordt het kleiner en krijgt het zijn beoogde vorm.

”CNC” in CNC verspaning staat voor Computer Numerical Control en houdt in dat het verspaningsproces computergestuurd wordt. De computer wordt met zogeheten CAM-programma’s ingesteld en bewerkt het materiaal vervolgens ‘zelfstandig’. Er komt geen mensenhand aan te pas, waardoor er een consistente kwaliteit behaald kan worden. Voor seriematige productie van onderdelen, waarbij de kleinste afwijking grote gevolgen zou kunnen hebben, is CNC verspaning dan ook de perfecte productiemethode.

CNC frezen en draaien

Voor CNC verspaning zijn twee soorten machines beschikbaar: de freesbank en de draaibank. Afhankelijk van het beoogde doel heeft u dus de keuze tussen CNC frezen en CNC draaien. Bij draaien roteert het te bewerken product, terwijl het bij frezen juist vaststaat en de frees beweegt en het materiaal bewerkt. Draaien is daarmee en CNC verspaningsmethode die vooral geschikt is voor de productie van buisvormige onderdelen. Voor frezen kiest u wanneer er meer complexe bewerkingen dienen te worden uitgevoerd.

Diverse CNC verspaningsmachines

In totaal beschikken we bij Laveno over zeven verschillende CNC verspaningsmachines. We hebben twee drie-assige CNC freesmachines en een met een vierde as, met als maximale capaciteit op de X-as 2060, de Y-as 820 en op de Z-as 820. Van onze vier CNC draaibanken heeft er eentje de beschikking over aangedreven gereedschappen.

CNC verspanen? Bel Laveno

Wilt u gebruikmaken van onze diensten zoals CNC draaien, CNC frezen, constructiewerk, slijpen/zagen of constructielassen en solderen? Of bent u benieuwd naar de specifieke mogelijkheden voor u? Neem dan contact op en bel ons op 0527-246810 of stuur een e-mail naar info@laveno.nl. CNC verspaning begint met een vrijblijvende kennismaking.