Metaal frezen

Metaal frezen

Steeds meer bedrijven hebben er vraag naar: een specialist, die metaal kan frezen. Niet zo vreemd, want met deze techniek kunnen razendsnel kleine onderdelen worden vervaardigd. Bijvoorbeeld voor de apparaten die u gebruikt. Armen. Klemmen. Riemschijven. Wij maken ze allemaal. Bij Laveno metaalbewerking maken wij bij het frezen van metaal vaak gebruik van CNC. De handelingen worden hierbij door een computer aangestuurd. Zo kunnen wij nauwkeurig te werk gaan.

Neem direct contact met ons op!

Wat is metaalfrezen?

Binnen de industrie wordt er vaak gesproken over het frezen van metaal. Maar wat houdt deze techniek eigenlijk in? Hierover kunnen wij kort zijn. Metaalfrezen is een verspanende bewerking, waarbij met een roterend gereedschap (= de frees) materiaal wordt verwijderd. In dit geval dus metaal. Er zijn verschillende methodes, die bij het frezen van metaal kunnen worden toegepast, waaronder:

Ruwfrezen;
Spiebaanfrezen;
Zaagfrezen.

Het CNC frezen van metaal

Een techniek, die we vandaag de dag vaak bij het bewerken van metaal gebruiken, is CNC frezen. Hierbij wordt de freesmachine door een computer aangestuurd. Dit biedt voordelen. Zo is er bij deze techniek sprake van een hoge nauwkeurigheid, die zelfs met de vaste hand moeilijk te evenaren is. Bij een serie zullen de verschillende producten nagenoeg identiek zijn. Ook gaat het CNC frezen van metaal razendsnel.

Bij Laveno bieden wij deze mooie techniek gelukkig aan. Wij hebben vakmensen in dienst, die precies weten hoe ze een CNC freesmachine moeten instellen. Hiermee produceren wij onder andere: armen, klemmen en riemschijven.

Van tekenwerk tot eindproduct met Laveno

Bij Laveno helpen wij u graag van A tot Z. In 1979 zijn wij in Sint-Jansklooster begonnen als handelsonderneming en hielden wij ons onder andere bezig met machinebouw. Vandaag de dag is ons bedrijf gevestigd in Vollenhove en is het accent op metaalbewerking komen te liggen. Hierbij richten wij ons naast het CNC frezen van metaal, onder andere op:

CNC draaien;
CNC verspaning;
Constructielassen;
Robotlassen;
Constructiewerk.

CNC draaien, CNC frezen, CNC verspaning, constructiewerk, metaal frezen, robotlassen, constructielassen, slijpen of zagen,

Vandaag nog uw metaal laten frezen?

Armen. Klemmen. Riemschijven. Dit zijn slechts een paar onderdelen, die men door het frezen van metaal kan vervaardigen. Vaak doet men dit met een CNC freesmachine. Laveno heeft het materiaal én de vakspecialisten hiervoor in huis. Schakel ons daarom direct in. Bel hiervoor naar (0527) 246810 of stuur een e-mail naar info@laveno.nl. U kunt ook een bericht bij ons achterlaten via het contactformulier. Wilt u ons eerst in het echt ontmoeten? U vindt ons aan De Hagen 6 in Vollenhove. Wanneer laat u uw metaal door ons frezen?

Nieuws Metaalunie