Robotlassen

Robotlassen

Voor robotlassen kunt u natuurlijk terecht bij Laveno metaalbewerking: dé specialist in metaalbewerking. Al decennialang houden we ons bezig met klein- en grootschalige metaalbewerking, waarbij seriematige productie met behulp van robotlassen als vanzelfsprekend tot de mogelijkheden behoort. Met een lasrobot die aan de meest moderne eisen voldoet en door onze ervaren programmeurs op de micrometer nauwkeurig kan worden afgesteld maken wij het mogelijk op grote schaal een zeer consistente productie te realiseren. Bekijk in de video hoe onze lasrobot te werk gaat en neem contact met ons op.

Impressie van onze lasrobot

Robotlassen: de voordelen

Met de opkomst van automatisering wordt robotlassen almaar populairder. Veel bedrijven zien dit als interessant en beter alternatief voor handmatig laswerk. Overigens is het een misvatting dat bij robotlassen geen mensenwerk meer te pas komt. Een groot deel van de tijd gaat namelijk zitten in het correct afstellen van de lasrobot. Daarvoor is ervaring en precisie vereist. Wanneer de lasrobot eenmaal correct is geprogrammeerd, kan deze bij herhaling een actie zeer nauwkeurig uitvoeren. Dit maakt dat robotlassen de volgende voordelen kent:

Robotlassen garandeert constante kwaliteit

Bij seriematige productie is het essentieel dat iedere las identiek is. Robotlassen wordt om die reden onder meer veel ingezet in de automobielindustrie. Alle onderdelen moeten perfect op elkaar aansluiten, waarbij een afwijking van een millimeter soms al verregaande gevolgen kan hebben. Door de lasrobot één keer correct in te stellen, heb je de zekerheid dat deze zijn actie telkens exact kopieert. Bovendien volgt de robot automatisch de lasnaad. Zelfs bij een kleine afwijking in het te lassen materiaal garandeert robotlassen daardoor een nette afwerking en constante kwaliteit.

Robotlassen bespaart kosten

Zoals met automatisering vrijwel altijd het geval is, is een belangrijke reden om het door te voeren het eenvoudige feit dat robots uiteindelijk goedkoper zijn dan mensen. Ze werken sneller, maken minder (of zelfs geen) fouten en kunnen niet moe worden. Daardoor kunnen ze op grote schaal produceren. Daarbij geldt dat hoe groter de aantallen zijn, hoe voordeliger robotlassen wordt, ten opzichte van handmatig lassen. Zoals gezegd gaat er namelijk vooral tijd zitten in het correct programmeren van de lasrobot. Wanneer dit eenmaal gebeurd is, kan de lasrobot theoretisch gezien oneindig produceren.

Daarbij is het een misverstand dat robotlassen alleen financieel interessant is bij series van honderden stuks. Dit was bij de introductie van de lasrobot zeker het geval, maar ze zijn inmiddels dusdanig ver doorontwikkeld dat robotlassen ook bij enkele tientallen stuks al uit kan. In de toekomst zou het zelfs zo kunnen zijn dat de productie van enkele stuks met een lasrobot financieel haalbaar is.

Ook laten robotlassen? Neem contact met ons op

Wanneer u interesse heeft in onze diensten, vragen wij u contact op te nemen. U kunt bellen naar 0527-246810 of een e-mail sturen naar info@laveno.nl. Vanzelfsprekend is informeren naar onze mogelijkheden voor robotlassen altijd geheel vrijblijvend. Wij zijn ook gespecialiseerd in: CNC draaien, CNC frezen, CNC verspaning, constructiewerk, metaal frezen, constructielassen, slijpen of zagen.

Nieuws Metaalunie